mandag 23. januar 2012

Reiserute del 3: Malaysia (& Singapore)


Reiserute i Malaysia er tegnet inn over.

Har brukt to nye fargekoder:
Turkis: Tog
Gul: Båt

Vi krysser Thailandsgulfen, og starter vårt besøk i Malaysia. Her begynner vi med to dager i Kuala Lumpur; nok til å få med seg Petronas (se bilde), noen markeder og et par artige bydeler.

Fra KL drar vi videre med tog, nærmere bestemt nattog. Dette tar oss nesten helt sør i landet, før det fortsetter nordover på "jungellinjen" til østkysten. Vi satser på sovekupé av 1. klasse (bilde), hvor det er inkludert en solid dør og ikke bare forheng.

Vel fremme i Tanah Merah, blir vi hentet på togstasjonen og kjørt ut til kysten. Herifra er det rett ut i båt, og straka veien ut til øygruppen Pulau Perhentian. Etter en halvtime er vi på plass i et av klodens beste dykkeparadis (angivelig). Fire dager på Tuna bay og strender ala den til høyre blir nok helt OK.

Tilbake på fastlandet blir det nattbuss langs grensen til Thailand. Vel fremme på vestkysten, blir det ferge ut til Langkawi. Her drister vi oss til å leie bil, og kjører til vestsiden av øya. Her parkerer vi, og blir hentet i båt ut til den lille øya Rebak. Her blir det et par dager på øyas resort.

Å være isolert på en Resort-øy er sikkert veldig behagelig, men kanskje litt lite underholdende i lengden. Derfor flytter vi oss inn til Langkawi igjen, og tar et par dager på strand-"stripa" rett innenfor Rebak. Her er det etter ryktene nok av fest og moro.

Vi leverer bilen, og slenger oss på på en ny ferge; denne gangen mot Penang og Georgetown. Her blir vi bare en natt, som også blir vår siste i Malaysia.

Da gjenstår det bare to (nesten tre) netter av turen, som alle skal investeres i et besøk i Singapore. En sakte(?) tilvending til det vestlige igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar