mandag 5. mars 2012

Strandparadis - Første tagning


Av de fire øyene vi skal innom på turen, befinner vi oss nå på den første: Phu Quoc. Her har vi funnet oss et tilbaketrukket resort med egen strand. Det er helt fantastisk å endelig få bade i speilblankt saltvann, etter å ha svettet oss igjennom 5 uker i innlandet. Ikke at det har vært forferdelig til nå, men herregud hvor digg det er her.

Resort-området her strekker seg langs vannkanten med minimal inngripen i skogen rundt. Her fokuseres det på økologisk turisme, så alle bungalowene har minibar i isopor (som fylles med is ved ønske), kun vifter (ikke AC) og solvarmet vann i dusjen.

Det tilbys turer rundt på øya, til lands og til vanns, men vi har til nå sløvet på stranden. I dag har vi leid snorkle-utstyr og fått sett nærmere på det yrende livet under vann. En litt uheldig bieffekt av all vakingen i vannskorpen, er at begge har blitt godt solbrent på ryggen (til tross for flere lag med faktor 30).

Stedet har svært god og variert mat, hvor til og med frokosten er à-al-carte. I og med at stedet ligger et stykke unna byen, setter vi ekstra pris på dette. De bak baren er også dyktige, så vi koser oss ofte med nypresset juice, smoothies og diverse drinker (de beste så langt). Senest i går fant April sin nye favorittdrink: En gimlet med koriander og lychee.

1 kommentar: