onsdag 14. mars 2012

Strandparadis - Andre tagning

Etter en togtur som skulle ta 12 timer fra Kuala Lumpur til Tanah Merah, begynte vi å bli litt bekymret da vi hadde sittet på toget i 13 timer og ikke sett noe til endestasjonen. Fredrik spurte derfor en av konduktørene om vi kunne ha kjørt forbi? "Vi er der om to timer", fikk han til svar :)

Etter 15 timer med lokale medreisende fant vi sjåføren og bilen ventende på oss utenfor toget. Det er alltid forsinket, forklarte han; minst 2 timer.Etter fire dager på Tuna Bay resort med overskyet, varmt vær og lav luftfuktighet, er vi fornøyde og klare til å dra videre. Øya er en del av Perhentians, og full av øgler, apekatter, edderkopper, og andre dyr. Vi har talt hvor mange dager det er til vi skal dra hjem flere ganger, halvveis fordi vi begge gleder oss, og halvveis fordi det er rart å snart skulle hjem.

Det er forøvrig 9 dager igjen. Vi har lest like mye som vi gjør på hele somre, snorklet og spist, vært dårlige og blitt friske igjen og drukket mengder av smoothier og juicer.

Her er vannet lys turkist, holder 29 grader og er fullt av små Nemofisker som ikke er lettskremte. Flere ganger daglig er det bønn på øya ved siden av oss på høytaler som når fint bort til oss, og minner oss om at vi er i en del av landet hvor det bor flest muslimer. Mange bader fullt påkledd med hijab. Barna, og noen voksne, bygger sandslott pyntet med tørkede skjell og koraller, som det er mange av her.

Etter en teoriinnføring som besto mest av håndtegn, gjorde vi et prøvedykk, hvorpå Fredrik fulgte opp med et dypdykk og fikk sett en revhai!


Nå reiser vi videre til Langkawi, som er et av de siste stoppene på turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar