tirsdag 28. februar 2012

HCMC - Kaos og orden

Vietnam begynte bra. Vi fant en billig rutebuss fra flyplassen inn til byen som stoppet rett utenfor hotellet. Ved innsjekking ble vi oppgradert til suite. Riktignok fungerte ikke AC'en, men den ble fikset relativt kjapt når vi først sa i fra.

Målet for ettermiddagen var å få bestilt dress hos en flink skredder. Etter å ha trålet distrikt 1 et god stund, klarte vi tilslutt å ta et valg. Tilfeldigvis hadde stedet laget klær til begge halvdeler av siste generasjon med presidentpar av typen Bush. Undertegnede valgte et mørke-blått stoff med striper, for så å bli målt opp og ned.

Til middag fant vi et koselig lite sted hvor de ansatte er fra vanskligstilte familier. Vår servitrise var svært hyggelig, og hadde en tydelig blåveis. Maten var fantastisk, muligens påvirket noe i positiv retning etter all traskingen.

Dagen etter var satt av til å dekke det kulturelle alibiet. Vi fant ut at det holdt med en tur innom "Gjenforenings palasset" og "War remnants museum". Førstnevnte hadde skiftet navn en rekke ganger og blitt bombet ved flere anledinger. Museumet var lang mer interessant, og viste en rekke bilder fra krigen; heriblant senskader av "Agent Orange".

Etter å ha fylt på med histore og kultur, stakk vi innom "Pho 2000" for en rimlig og smakfull lunsj.


Etter å ha slappet av en god stund, bar det ut igjen. Dressen var nå klar for første tilpassing. En artig opplevelse å ha på seg en halvferdig dress, med en arm og krittmerker over alt. Den så allerede veldig bra ut og det endelig resultatet ser vi først på fredag. I mellomtiden skal vi på tre dagers rundtur i Mekong deltaet.

Ellers kan det nevnes at trafikken her er helt koko. Veldig glad vi ikke skal kjøre selv her.

1 kommentar:

  1. Hehe..ja, kan tenke meg at trafikken er et kapitell for seg selv :)

    Ser ut som dere koser dere med sightseeing, skreddere og god mat. Hærlig!

    PS: Sigurd ble imponert over helikopteret ;)

    SvarSlett