mandag 27. februar 2012

Siste dag i Siem Reap

Dette har blitt en dag til både ettertanke og forventning om det som kommer. Vi dro ut til Gracehouse, som er en skole som har eksistert i syv år. Til forskjell har skolen der vi har vært i to uker eksistert i et år. På Gracehouse ble vi møtt av en utrolig hyggelig australier som er her for 7. gang. Vi ble rørt av engasjementet hans for stedet, og hvor langt de hadde kommet. Det er imponerende å se hvordan lokalsamfunnet blir tatt med i arbeidet med skolen. Her har de skjønt hvor viktig de grunnleggende tingene er før foreldrene kan sende barna sine på skole. De dekker alt fra klær til de som trenger det, mat, innkjøp av vannfiltre for å redusere sykdom, og spesialundervisning til barna med de største vanskene. Et av barna var blitt matet med alkohol siden han var spedbarn. De gir mødrene som ikke har noe nettverk muligheten til å veve i gruppe sammen, og så får de en prosentandel av det tingene blir solgt for. De har et verksted som ungdommene som vil lære å behandle tre, og et annet for ungdom som vil lære om elektrisitet. Det er så mye spesialiseringskunnskap som mangler i landet, fordi en generasjon er borte.

Vi har ikke fått skrevet om flere av de fine opplevelsene vi har hatt denne uken, men de har vært mange. Vi har tilbragt mye tid med det kanadiske paret vi møtte på elefantprosjektet, og hatt det veldig gøy med dem.

Vi har vært på Puppet Parade (Kambodsjas svar på 17.mais barnetog), spist vanvittig mye god mat, vært skikkelig dårlige og blitt friske igjen, vært på landeminemuseum og sommerfugl sanctuary. Vi har opplevd så mye og gleder oss til mer.

Ha det bra Kambodsja og hallo Vietnam :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar