lørdag 11. februar 2012

Uke 2: Siste uke på Elephant Valley Project




Denne uken har vi likt oss godt på prosjektet. Vi har blitt mer immune mot insekter, og takket være Fredriks besluttsomhet har insektene blitt jaget ut hver natt før vi har lagt oss. Vi har hatt besøk av skorpion, men ingen kobraer. Torsdag dukket en etterlengtet gekko opp, og ble hele natten, til vår store glede.

Mandag til torsdag fulgte vi mahutene for å hente elefantene langt inne i skogen/jungelen. På veien fant vi ut at de er langt fra late, og at man kan gå utrolig langt på ødelagte flipflop-sandaler, som mange av dem har. Vi har lært en del Khmer, og det har gått mest i naturbegreper: vann, tre, stein, og noe lengre setninger som "elefanten spiser treet". Vi har lært å telle, og har lært dem litt engelsk også. De er utrolig hyggelige, avslappede og gode i sine jobber. Prosjektet hjelper dem med å bygge hus til familiene deres, ved siden av lønn, og de fremstår som både stolte og fornøyde.

Det har vært mange spennende mennesker innom denne uken, som har gjort oppholdet utrolig hyggelig. Vi har lært mye om landet generelt og om området vi er i. Det er et land med mange utfordringer, som prøver å ta igjen utvikling som vi har fått la gå sin gang i løpet av mange år. Samtidig er det vanskelig for myndighetene å se langsiktig, hvilket gjør at de selger unna land og prosjekter som kanskje burde ha blitt brukt til egen befolkning. Uten jobber tar mange desperate valg, og mange jenter jobber derfor som prostituerte, fordi det ikke er noe annet, og turisters penger er innbringende for hele familien.

Vi har blitt kjent med så fine folk fra hele verden, og delt mye om våre hverdager, våre land og grunnen til at vi reiser. Noen av menneskene som har vært innom har sluttet på jobben, pakket sekken og dratt uten noen videre plan. Andre reiser sammen med noen, uten å vite hvor de skal. Torsdag ramlet en gruppe østerikere innom, kledd i nasjonaldrakten (lederhosen), på årsturne gjennom verden. Den dagen var vi en utrolig morsom gjeng til lunsj. Maten har forøvrig vært helt fantastisk, og fredag fikk April sin favoritt (batterte reker og brokkoli) uten å spørre engang.

Vi har muligheten til å lese mye, og gjør det, så vi skal lage og legge ut en leseliste etterhvert :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar